Hanz Ruiz ens enganxa i enamora amb el seu «Marengo»

El jove artista i compositor barceloní va culminar el seu 2023 amb l'arribada del seu primer EP, convertint-se així en un dels nostres grans descobriments de l'any


Impossible no mirar encara a 2023 amb certa nostàlgia, especialment per la quantitat de descobriments musicals que ens ha regalat. Hanz Ruiz és un d’aquests artistes que, quan arriba a la teua vida, saps amb certesa que mai més eixirà d’ella. I quina meravella! Perquè el passat mes de desembre va sorprendre el món sencer amb l’arribada del seu primer treball discogràfic, «Marengo». Un EP molt treballat, al qual mostra la seua faceta més íntima i personal. Un EP al qual lírica i musicalitat van agafats de la mà i on l’artista barceloní s’ha atrevit a abraçar l’indie, el rock i el pop electrònic. A més a més, té un significat especial, ja que el nom que dona títol al disc fa referència a un tipus de to del gris, però també a un estat d’ànim molt específic. Et voilà! Ací tenim el fil conductor perfecte.

La veritat és que no hi ha una culminació més ideal a «Demasiado tiempo», «No te falta nada» «Regalo», que aquest EP. És així com Hanz ha aconseguit assentar les bases del seu projecte i connectar amb la seua audiència creixent, que busca i necessita les seues lletres reflexives i aquestes melodies que enganxen. Cal recalcar que, en tot aquest procés creatiu i compositiu, persones com Ignasi Mir, Joel Llauradó i Carlos Manzanares han estat els seus millors escuders. Per no parlar de la banda que li acompanya i que està formada per Lluís Borrell al baix i Mario Coloma als teclats Tanquen files Max Gener com a dissenyador, l’estilista Xènia Soler, la creativa Alba Ruiz Mike Fernández, com a encarregat de la portada i les animacions visuals.

Què passarà a partir d’ara? És encara un misteri. Nosaltres sols desitgem poder veure a Hanz Ruiz en directe i gaudir de les cançons de «Marengo» d’altra manera. Però mentre esperem, recordem l’entrevista que li vam fer fa algunes setmanes. Gaudiu-la!

También podría interesarte