El viatge a través de la sanació de Gessamí Boada

L’artista catalana ens presenta el seu tercer treball discogràfic «L’art d’estimar», en el qual ens parla del complicat procés de l’amor romàntic, del desamor, del dol i de la llibertat

Hi ha vegades que les situacions de crisi, ens porten els moments més inspiradors del món. Que s’ho diguen doncs a Gessamí Boada, que el passat divendres 4 de novembre va presentar el seu treball discogràfic «L’art d’estimar». Una ruptura de parella i el seu particular procés de sanació van ser els punts de partida d’aquest àlbum, que suposa un pessic en l’ànima per a tot aquell que tinga el plaer d’escoltar-lo. Amb un llenguatge proper, l’autora pretén anar molt endins parlant-nos de l’amor romàntic, del desamor, del dol i de la llibertat. Tot i això, el títol del disc també té la seua pròpia intrahistòria, i és que està inspirat en l’assaig homònim de l’escriptor i filòsof Erich Fromm.

Ja com ens té acostumats, Gessamí ha estat capaç de jugar amb diferents gèneres musicals, que volen des del pop minimalista al folk, passant també per la cançó d’autor. Si parlem d’influències o referents, és ben fàcil saber que artistes com Maro, Lizzy McAlpine, Sufjan Stevens o Nick Drake sempre han estat presents. Tot allò ha donat com a resultat un veritable viatge a través de nou cançons de composició pròpia, excepte una («Un instant») que ha estat coescrita amb Arnau Figueres. Igual que també la podem sentir cantar en diferents idiomes: principalment en català, però també en francès («Ma voix») i en anglés («Love Is You»). És el que té l’amor, el desamor i la posterior recuperació, que no coneixen límits ni fronteres. Encara que qui no les coneixen són Arnau Figueres i Kquimi Saig, persones encarregades de la producció d’aquest disc. I és que sense ells, recrear aquesta atmosfera tan intimista, no haguera sigut possible. Sense desmeréixer tampoc el treball de la fotògrafa Sara Guerrero, qui ha convertit en realitat l’art, disseny i portada de l’àlbum. La millor manera de continuar reflectint l’essència de «L’art d’estimar».

Ara, arriba el moment de començar a plantejar els directes. I és que l’autora catalana presentarà aquest disc, de moment, en tres llocs diferents. El 26 de novembre al Sant Jordi de Nadal de Barcelona (Antiga Fàbrica Estrella Damm), el 18 de febrer al Tradicionàrius també de Barcelona, i el 26 de febrer al Teatre El Casal d’Amer de Girona. T’ho perdràs?

Assentades les bases i el concepte d’aquest nou treball discogràfic, per què no deixen que siga la mateixa Gessamí Boada qui ens explique tots els detalls amagats darrere de «L’art d’estimar»? Fa uns dies vam tenir l’oportunitat de parlar amb ella i això és el que ens va contar.

También podría interesarte