Arc de Triomf: «Nascuts per a molestar es una reivindicación contra la indiferencia»

Desde el corazón de Barcelona, nos llega el proyecto de Arc de Triomf, quienes están de enhorabuena porque han publicado su debut, «Nascuts per a molestar»

Nous projectes que comencen amb una força arrebatadora. Ells són Arc de Triomf, que acaben de presentar el seu àlbum debut: ja és nostre «Nascuts per a molestar». I aprofitant aquest llançament, hem pogut parlar amb els germans Burek. Ja la podeu llegir a continuació!

Com naix el concepte d’aquest àlbum, de «Nascuts per a molestar»?

Doncs, amb aquest projecte nosaltres vam engegar fa un par d’anyets, ja que teniem uns temes a la calaixera que no haviem tret. I tot just vam decidir començar una nova etapa amb un projecte completament nou. Entre altres coses, nosaltres abans cantàvem en anglés i ara voliem passar al català, perquè és la nostra llengua i amb la qual ens sentim còmodes fent les lletres. I evidentment, la música acompanyava.

Com va ser tot aquest procés creatiu i compositiu?

La veritat és que el procés va ser molt fluit, va sortir solet perquè teniem moltes ganes de posar-nos a fer coses noves i, per suposat, de tocar en directe. Açò és precisament, de lo que més ganes tenim. Per això, aquest disc ha sortit tan directe, tan ballable i tan guay.

Quina importància té el missatge de les cançons en aquest disc?

Hi ha molts treballs que parlen del amor o de certs sentiments. Però nosaltres voliem fer un àlbum que fossi molt directe i que tingués aquesta energia, com una mica reivindicativa: així és com tenim temes que parlen de la ciutat de Barcelona, altres cançons que fan referència a la situació socio-política i moltes altres que són carpe diem, que parlem més del dia a dia. Creiem que hem fet un àlbum que és actual i que tothom que l’escolti es pot sentir identificat. «Nascuts per a molestar» és una mica la reivindicació contra la indiferència.

«Per un món» va ser un dels primers avançaments. Per què escollir aquesta cançó?

Estàvem molt dubitatius, nosaltres tampoc teníem molt clar quina publicar. Però al final ens vam decantar pel tema ràdios i és que aquesta és una cançó perfecta, perquè és molt festiva i és ja com una espècie d’himne, perquè darrere hi ha com una intenció molt clara de voler canviar les coses, de voler millorar el món. Aquest és un poc el punt de reivindicar: des de tot allò que nosaltres canviaríem, fins la nostra pròpia multiculturalitat o el carpe diem i el viure el moment.

I com han sigut les primeres reaccions?

Estem alucinant amb la sort que hem tingut, perquè només treure l’àlbum hem rebut les primeres reaccions de ràdios i més mitjans i han estat molt bones. A més hem format un bon equip de management, que ens ajudaran a aconseguir bolos. Així que, de moment, estem molt contents.

De quina manera ha evolucionat Arc de Triomf des de que començarem com a Daylight?

Aviam, Daylight erem un grup més de punk rock. I amb Arc de Triomf hem trencat amb això, hem começat de zero, encara que a nivell compositiu sempre hi ha similituds. Però hem volgut començar amb un projecte completament nou. Sí que és veritat que amb Daylight hem acumulat moltes experiències, especialment el haver tocat el molts països. Però just ara, amb Arc de Triomf, volem demostrar tot lo contrari, que també són capaços de tocar per aquí, en casa.

I què queda d’aquells inicis?

Queda l’experiència, perquè som un grup nou, però tenim ja una base prèvia. Hi ha gent que ens està començant a descobrir i nosaltres hem vingut aquí a batallar persona a persona. Però així i tot, ja tenim un bagatge i una experiència. I això suposem que també ens ajudarà moltíssim un cop ens pugem als escenaris.

Encara que estem passant uns moments un poc complicats, quins són els propers passos d’Arc de Triomf?

Doncs a finals del mes d’abril arrenquem amb un primer concert. Suposem que per aquest moment ja podrem recuperar l’agenda. I el bolo que teníem aquest mes de març a la Barcelona, ho celebrarem el proper 20 de maig a la Sala Apolo.

Quina cançó d’Arc de Triomf defineix millor el moment en què esteu i per què?

Ahí nos has pillado [rises]. Creiem que potser «Tornarem», que ens encanta, per com arrenca amb aquell «comença una aventura sense res a perdre». I creiem que ens defineix a la perfecció: nosaltres també estem començant una nova aventura amb aquest projecte i no tenim res a perdre.

Quina és la major bogeria que heu comés per la música?

Doncs potser que lo més boig haja sigut convencer a la resta del grup de que deixara la seva feina, per dedicar-se a la banda. Més enllà d’allò, ens ha passat de tot! De fet, quasi ens arresten per traficar amb drogues, quan estàvem portant Paracetamol [rises]. O, per exemple, altre cop també vam estar 24 hores viatjant i conduïnt. I com aquesta, moltes paregudes [rises].

Nuevos proyectos que comienzan con una fuerza arrebatadora. Ellos son Arc de Triomf, que acaban de presentar su álbum debut: ya es nuestro «Nascuts per a molestar». Y aprovechando este lanzamiento, hemos podido hablar con los hermanos Burek. ¡Ya la

¿Cómo surge el concepto de este álbum, de «Nascuts per a molestar»?

Pues con este proyecto empezamos hace un par de años, porque teníamos unos temas en el cajón que no habíamos publicado. Y justo decidimos comenzar una nueva etapa con un proyecto completamente nuevo. Entre otras cosas, nosotros antes cantábamos en inglés y ahora queríamos pasarnos al catalán, porque es nuestra lengua, con la que nos sentíamos cómodos haciendo las letras. Y evidentemente, la música acompañaba.

¿Cómo fue el proceso creativo y compositivo?

La verdad es que el proceso fue muy fluido, surgió solo porque teníamos muchas ganas de ponernos a hacer cosas nuevas y, por supuesto, de tocar en directo. Eso es de lo que más ganas tenemos. Por eso, este disco ha nacido de una forma tan directa, bailable y guay.

¿Qué importancia tiene el mensaje para la banda?

Hay trabajos que hablan del amor o de ciertos sentimientos. Pero nosotros queríamos hacer un álbum que fuera muy directo y que tuviera esta energía tan reivindicativa: así es como tenemos canciones que hablan de la ciudad de Barcelona, otros que hacen referencia a la situación socio-política y muchos otros que son sinónimo de carpe diem y que hablan del día a día. Hemos hecho un álbum actual y con el que todo el mundo se puede sentir identificado. «Nascuts per a molestar» es una reivindicación contra la indiferencia.

«Per un món» fue uno de los primeros adelantos. ¿Por qué esta canción?

Estábamos muy dubitativos, nosotros tampoco lo teníamos muy claro. Pero al final, nos decantamos por el tema radios y es que esta es una canción perfecta, porque es muy festiva y es ya como una especie de himno. Tras ella hay una intención de querer cambiar las cosas, de querer mejorar el mundo. Este es un poco el punto de reivindicar: desde lo que nosotros cambiaríamos hasta nuestra propia multiculturalidad o la necesidad del carpe diem y vivir el momento.

¿Cómo han sido las primeras reacciones?

Estamos alucinando con la suerte que hemos tenido, porque nada más lanzar el álbum hemos tenido las primeras reacciones de radios y más medios de comunicación, y han sido todas muy buenas. Además, hemos formado un buen equipo de management que nos ayudarán a conseguir bolos. Así que de momento, muy contentos.

¿De qué manera ha evolucionado Arc de TRiomf desde que empezaran como Daylight?

Daylight era un grupo más de punk rock. Y con Arc de Triomf hemos roto con eso, hemos empezado de cero, aunque a nivel compositivo siempre hay similitudes. Pero hemos querido comenzar con un proyecto completamente nuevo. Sí que es verdad que con Daylight hemos acumulado experiencias, sobre todo el haber tocado en muchos países. Pero justo ahora, con Arc de Triomf queremos demostrar lo contrario: que somos capaces de tocar aquí, en casa.

¿Y qué queda de aquellos inicios?

Queda la experiencia. Porque al fin y al cabo, ahora somos un grupo nuevo, pero tenemos base previa. Hay gente que nos está empezando a descubrir y nosotros hemos venido a batallar persona a persona. Pero así y todo, ya tenemos un bagaje y experiencia. Y eso suponemos que nos ayudará mucho en los escenarios.

Estamos viviendo unos momentos complicados, pero ¿cuáles son los próximos pasos de la banda?

A finales de abril arrancamos con el primero de los conciertos. Suponemos que para entonces ya podremos recuperar nuestra agenda. Y el bolo que teníamos ahora en marzo en Barcelona, lo celebraremos el 20 de mayo en la Sala Apolo.

¿Qué canción de Arc de Triomf define mejor el momento en el que estáis y por qué?

Ahí nos has pillado [risas]. Creemos que «Tornarem» porque nos encanta y por cómo comienza: «comença una aventura sense res a perdre». Nos define a la perfección: nosotros también estamos comenzando una aventura con este proyecto y no tenemos nada que perder.

¿Cuál es la mayor locura que habéis cometido por la música?

Puede que la mayor locura haya sido convencer al resto de banda para que dejaran sus trabajos y se dedicaran al proyecto. Aunque más allá de ello, ¡nos ha pasado de todo! Casi nos arrestan por traficar con drogas, cuando solo llevábamos Paracetamol [risas]. O, por ejemplo, en otra ocasión estuvimos viajando y conduciendo durante 24 horas. Así que como estas nos han pasado muchas [risas].

 

También podría interesarte